Web tasarım

Wordpress Google sıralama yükseltmek

Wordpress Google sıralama yükseltmek için bu içeriğimizin başlıkları ile birlikte tamamını okumanız ve uygulamanızı aramalarda görünürlüğünüz ve tıklama ortalamanızı yükseltmeniz yarayacaktır.

Bu içerikte altın kural : Web sitenizim tekli kullanıcı sayısını ve sayfa görüntüleme oranını yükseltmek için tıklama ortalamasını yükseltmeniz gerekmektedir.

Kullanıcıların sitemizde uzun süre tutmak ve farklı sayfa görüntülemek sağlamak Arama motorları nezdinde içeriğimizin kullanıcı dostu olduğunu anlamına gelir. Buda sıralamalarda yükselmemize ve tıklama ortalamasını iyileşmesine sağlar.

Sitenizde daha uzun süre kalan ve daha fazla sayfa görüntüleyen kullanıcıların; e-posta listenize katılma, yorum bırakma, satın alma, sosyal medyada sizi takip etme ve daha pek çok şey yapma olasılığı daha yüksektir.

Bu makalede, kanıtlanmış yöntemlerle WordPress’te sayfa görüntülemelerinizi nasıl artıracağınızı ve hemen çıkma oranlarını nasıl azaltacağınızı göstereceğiz.

Hemen Çıkma Oranı nedir?

Hemen çıkma oranı, sitenize gelen ve ikinci bir sayfaya geçmeden ayrılan ziyaretçilerin yüzdesidir. Web sitenizin hemen çıkma oranı yüksek ise, bir ziyaretçiyi sayfanızda kalmaya ve harekete geçmeye ikna edemediğiniz anlamına gelir.

Bunları sebepleri:

Geri düğmesine tıklayarak ( içeriğinizin kullanıcının ne aradığını tam anlamı ile ifade edememesi yüksek ihtimal)

Sekmeyi veya pencereyi kapatma ( kullanıcı kaynaklı )

Oturum zaman aşımına uğradı (site yavaşlığı, url, hosting sorunları)

Düşük bir hemen çıkma oranı, ziyaretçilerinizin iyi bir kullanıcı deneyimi yaşadığı ve sitenizde aradıklarını bulduğu anlamına gelir. Yüksek hemen çıkma oranı, birçok ziyaretçinizin sitenize gelip hızlı bir şekilde ayrıldığı anlamına gelir.

Hemen Cikma Orani Nedir

Hemen Çıkma Oranı Değerlendirilir?

Hemen çıkma oranınızı Google Analytics aracına web sitenizi kayıt ederek veya kayıtlı ise ana menüde ulaşabilirsiniz.

Verileriniz inceleyerek hemen çıkma sayfa kalma süresini öğrenebilirsiniz.

Hemen çıkma oranınız :

  • %80’den fazlası ise çok kötü oran demektir.
  • %70 ila %80 ise geliştirilmeli
  • %50-70 arası ise iyidir
  • %30 ile %50 arası ise harika
  • %20’nin altı genellikle bir izleme hatasıdır.

Hemen çıkma oranınızın yüksek olmasının birçok nedeni olabilir. Neyse ki, bu nedenlerin çoğu düzeltilebilir. Genel olarak şu sebeplerden kaynaklanır:

  • Siteniz çok yavaş yükleniyor olabilir ( özellikle mobil cihazlar için )
  • Ziyaretçileriniz sitenizde gezinmekte zorlanıyordır
  • kötü bir tasarımın sahip olabilirsiniz aşır yüksek JS ve CSS yükleme , sorgu sayından kaynaklanır
  • Herhangi bir harekete geçirici mesajın ve linkin olmaması.

Hemen çıkma oranlarınızı düşürmek ve WordPress sitenizin aldığı toplam sayfa görüntüleme sayısını artırmak için yapabileceğiniz çok şey var. bunlara şimdi sırayla deyinelim.

İlk olarak Google Analytics’e siteniz kayıtlı değil ise kayıt edelim. İzlem kodunu head kodları arasına yerleştirelim. bu verileri Analytics hesabımız dan ve Google’un wordpress sistemi için geliştirdiği Google Site Kit aracından kolayca görüntüleyebiliriz.

1. WordPress Sitenizi Hızlandırın

Hemen çıkma oranınız yüksekse, içeriğinizin veya web sitenizin sorunlu olduğunu varsaymak kolaydır.  Bu ziyaretçileriniz, içeriğinizi görmeden ayrılmasına sebebiyet verir.

Siteniz 2 saniye içinde yüklenmezse, ziyaretçileriniz beklemeyecektir. Bu hem mobil hem de masaüstü ziyaretçiler için geçerlidir.

WordPress sitenizi hızlandırmak, kullanıcı deneyiminizi iyileştirecek, toplam sayfa görüntüleme sayınızı artıracak ve WordPress SEO sıralamanıza yardımcı olacaktır.

İlk olarak, bir web sitesi hız testi yapmak isteyeceksiniz, böylece web sitenizin şu anda nasıl performans gösterdiğini görebilirsiniz. Bunu için GTmetrix , Pingdoom gibi araçları kullanabilirsiniz.

Wordpress Site Hiz Testi

Sitenizin şu anda nasıl performans gösterdiğini öğrendikten sonra, WordPress sitenizi daha hızlı hale getirmeye başlayabilirsiniz.

WordPress sitenizin hız performansını artırmak için birçok yol var. Çoğu web sitesi için site hızlarını yavaşlatan en büyük şey, WordPress barındırma veya uygunsuz WordPress önbelleğe alma yapılandırmalarıdır.

Web sitenizin hızını düzeltmenize yardımcı olmak için, WordPress hızını ve performansını nasıl artıracağınız konusunda mükemmel bir kılavuz oluşturduk.

2. WordPress Gezinme Menülerinizi Geliştirin

Gezinme menünüz, ziyaretçilerin sitenizde gezinmesinin ana yollarından biridir. Çoğu web sitesi sahibi, gezinme menüleri hakkında iki kez düşünmez.

Ancak, çok karmaşık veya kafa karıştırıcı bir gezinme menüsüne sahip olmak, hemen çıkma oranlarının yükselmesine neden olabilir.

Gezinme menünüzün basit olmasını ve ziyaretçilerinizin tam olarak aradıklarını bulmalarına yardımcı olmasını sağlar. Bunun için menülerini kullanıcılarının ne aradıklarını bulacakları şeklide optimize edin.

3. WordPress’teki Dahili Bağlantılarınızı Geliştirin

İçeriğinizi dahili olarak birbirine bağlamak yalnızca SEO için harika değil, aynı zamanda sayfa görüntülemelerini artırırken hemen çıkma oranını düşürmenin en iyi yollarından biridir.

Dahili bağlantı, sitenizdeki bir sayfadan diğerine bağlantı verme işlemidir.

4. WordPress’e Dahili Arama Ekleyin

Dahili arama, ziyaretçilerinizin, tıpkı Google gibi, sitenizde aradıkları içeriği aramasını sağlar.

Kullanıcılar genellikle sitenizden ayrılmadan önce aradıkları içeriği bulmak için web sitenizin arama çubuğunu kullanır.

Wordpress Site Arama Butonu

5. Dış Bağlantıları Yeni Sekmede Açın

Diğer web sitelerine bağlantı vermek de harika bir uygulamadır. Diğer web sitesi sahipleriyle ilişkiler kurmanıza yardımcı olur ve içeriğinizi daha değerli hale getirir.

Ancak harici bağlantılar, ziyaretçilerinizin sitenizden ayrılmasını sağlayabilir ve bu da hemen çıkma oranınızı artırabilir.

Bunu düzeltmenin en iyi yolu, harici bağlantılarınızı yeni bir sekmede veya pencerede açmaktır. Bu şekilde, bir ziyaretçi harici bir bağlantıya tıkladığında web sitenizden ayrılmaz. Dış linklerde yeni sekmede aç butonun tıklayın.

6.İlgili Yazıları veya Popüler Yazıları Ekleyin

Ziyaretçilerinizin bir gönderiyi okuduktan sonra ayrılmalarının bir nedeni, onlara daha sonra ne yapacaklarını göstermemenizdir.

Böylece, daha fazlasını okumak yerine sitenizden ayrılırlar.

Bunu düzeltmenin kolay bir yolu, gönderinizin sonuna bir ‘İlgili Gönderiler’ veya ‘Popüler Gönderiler’ bölümü eklemektir.

Ziyaretçiniz bir makalenin tamamını okuduktan sonra görülen ilgili makaleler veya yazılar ile karşılaştığından diğer içerikler ilgisini çeker ve farklı sayfa görüntüleme elde bilirsiniz.

Wordpress İlgili Yazılar

7. İçeriğinizi Okunabilir Hale Getirin

Çoğu web sitesi büyük ölçüde yazılı içeriğe güvenir. İçeriğiniz web için doğru şekilde biçimlendirilmemişse, bu ziyaretçilerinizi kaçırıyor olabilir.

İçeriğinizin okunması kolay olduğundan emin olmak için birkaç önemli kısım vardır.

Öncelikle sitenizdeki metnin tüm cihazlarda okunabilir olduğundan emin olun.

Okuyucuların metninizi mobil cihazlarda görmek için yakınlaştırması veya gözlerini kısması gerekiyorsa, yazı tipi boyutunuz yeterince büyük değildir.

İkincisi, içeriğinizi doğru şekilde biçimlendirmeniz gerekir. Okuyucular, satır satır okumak yerine hızlı bir şekilde gözden geçirme eğilimindedir. Bu nedenle, içeriğinizin insanların çevrimiçi okuma şekliyle eşleşmesi gerekir.

Makalelerinizi web için doğru şekilde biçimlendirmenin birkaç yolu vardır.

  • İçeriğinizi bölmek için alt başlıklar kullanın
  • Paragraflarınızı kısa tutun
  • Mümkün olduğunda madde işaretleri ve listeler kullanın
  • İçeriğinize videolar ekleyin ve görseller ekleyin
  • Konuşma tonuyla yazın

8. WordPress Sitenizi Mobil İçin Optimize Edin

Tüm internet trafiğinin yarısından fazlası mobil cihazlardan geliyor. Web siteniz mobil cihazlar için optimize edilmemişse, pek çok ziyaretçiye kötü bir deneyim sunuyorsunuz demektir.

Hemen çıkma oranınız yüksekse ve mobil için optimizasyon yapmadıysanız, nedeni bu olabilir.

Sitenizin mobil web için optimize edilip edilmediğini görmenin en iyi yolu Google’ın Mobil Uyumluluk Testini kullanmaktır .

Wordpress Mobil Uyumluluk Testi

Tek yapmanız gereken URL’nizi girmek ve web sitenizi nasıl optimize edebileceğinizi gösteren bir rapor alacaksınız.

Sitenizin mobil cihazlar için optimize edilmesini sağlamanın en kolay yolu, duyarlı bir WordPress teması seçmektir. Duyarlı bir WordPress teması, kendisini otomatik olarak ziyaretçinizin ekran boyutuna göre ayarlar.

Böylece WordPress siteniz mobil, tablet ve masaüstü cihazlarda uygun görüntülemek seçeneklerine sahip olacaktır.

9.Ana Sayfanızda WordPress Gönderilerinden Alıntıları Gösterin

Ana sayfanız en son blog gönderilerinizi içeriyorsa, bunları tüm gönderiler yerine alıntılara dönüştürebilirsiniz. Bu, web sitenize iki şekilde yardımcı olur.

İlk olarak, sayfanızın yüklenmesi için geçen süreyi azaltır. İkincisi, ziyaretçilerinize doğru içeriği bulmaları için daha fazla seçenek sunarak sayfa görünümlerinizi artırmanıza yardımcı olur.

Bu makalenin, WordPress’te sayfa görüntülemelerini artırmanıza ve hemen çıkma oranını düşürmenize yardımcı olması için hazırladık.

Bu makaleyi beğendiyseniz veya sormak istediklerinizi var ise yorum yaparak bize iletiniz.

İlgili İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir