Dijital Reklam

Youtube Reklam Verme Ayrıntılı Rehber

Günümüzde en çok tercih edilen ve en etkili reklam modelleri listesinde birinci sırada yer alan Youtube reklam verme hakkında ayrıntılı bir rehber hazırladık. Bu rehberde; markanızı, ürünlerinizi, hizmetlerinizi hedeflediğiniz kitlelere ulaştırmak için Youtube reklam verme hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olarak reklam kampanyalarınız kolaylıkla oluşturabileceksiniz.

Youtube ülkemizde, Ahrefs, Semrush SEO araçları verilerine göre; sırf internet aramalarından 60 milyon aylık ziyaretçiye sahip. Bu sadece internet aramaları, uygulama girişleri ile ortalama aylık 100-120 milyonluk bir kullanıcı girişine sahip.

Bu dijital pazarlama açısında büyük bir imkan anlamına geliyor. Sizde Youtube Reklam vererek; Marka, ürün veya hizmetinize ilgi duyan milyonlarca kişiye reklamlarınız saniyeler içinde ulaştırabilirsiniz.

Youtube Reklam Videosu Modelleri

Youtube de reklam vermek için bir Youtube kanalınız olması gerekiyor. Reklam videolarımız bu kanal yükleyerek reklam kampanyası oluşturacağız. Reklam verme adımlarına geçmeden önce şu uyarı ile başlayalım. Youtube, Video reklamları için iki seçenek sunuyor;

1- Atlanabilir 5 Saniyelik yayın için reklamlar.

2- Atlanamayan 15 Saniyelik yayın için reklamlar.

Reklam videolarınız hazırlarken bu seçenekleri göz önünde bulundurun.

Youtube Reklam Verme Adımları

1.Adım Google Ads Hesabı

YouTube’a reklam vere bilmeniz için ilk olarak bir Google Ads Sahip olmanız gerekiyor. Google ads hesabınız yok ise bu linkten yeni bir Google ads hesabı oluşturabilirsiniz.

2.Adım Reklam Kampanyası Oluşturma

Google ads hesabımız oluşturduktan sonra panelimizden + yeni kampanya oluştur butonuna tıklıyoruz. Açılan pencerede kampanya hedefimizi belirlememizi istiyor. Resimdeki başlıkların açıklamaları okuyarak size uygun olan hedefi seçin.

youtube reklam Kampanyası Oluşturma

Biz bu rehberimizde hedef belirlemede standart olarak potansiyel müşteriler hedefini seçtik. Siz sektörünüze ve iş kolunuza göre size uygun olanı seçebilirsiniz. (Ör: ürünleriniz satmak istiyorsanız, reklam tıklamalarını direk ürün satış sayfasına yönlendirebilirsiniz)

Google ads kampanya hedefi belirleme

Hedef belirledikten sonra aşağıdaki resimde olduğu gibi kampanya türünü Video olarak seçiyoruz.

kampanya turu secimi google ads

3.Adım Kampanya Ayarları

Açılan sayfada sırayla : kampanyamıza bir ad belirliyoruz, Teklif stratejisi belirliyoruz ( hesabınızda dönüşümlere odaklandı iseniz ”Dönüşüm sayısını en üst düzeye çıkarma” seçili gelecektir.

yotube reklam Kampanya Ayarları

Dönüşüm sayısını en üst düzeye çıkarma teklif modeli nedir? Google Ads, dönüşüm sayısını bütçeniz dahilinde en üst düzeye çıkarmanıza yardımcı olmak için tekliflerinizi otomatik olarak ayarlar. Bu belirlediğiniz bütçeyi, otomatik sinyallere dayalı olarak en fazla işlem yapılmasını sağlayacaktır.

İkinci teklif verme modeli ise; Hedef EBM, Hedef EBM (işlem başına maliyet) ile, bir dönüşüm için ödemek istediğiniz ortalama tutarı belirlersiniz. Belirlediğiniz Hedef EBM’ye bakarak, teklifleri mümkün olduğunca fazla dönüşüm elde etmenizi sağlayacak şekilde optimize ederiz. Bazı dönüşümlerin maliyeti belirlediğiniz hedeften daha yüksek veya daha düşük olabilir. hedef EBM için bir bütçe belirlemeniz istenecektir. Hedef EBM hakkında ayrıntılı açıklamaya bu linkte ulaşabilirsiniz.

google ads youtube reklem butce belirleme

Bütçe ve Tarihler ; Kampanyanız için bu kısımda başlangıç bitiş tarihi ve günlük, kampanya toplamı biçiminde bütçe belirleyin.

Konumlar; konumlar kısmında reklamlarınızın hangi ülke, bölge, il, ilçe, konum da gözükmesini istiyorsanız bunların seçimini dikkatlice yapmalısınız. Alakasız konumlar seçmeniz durumunda reklam bütçenizin boşa harcanacağını unutmayın.!

Dil seçimi: Video reklamlarınızın hangi dillere sahip kullanıcılara gösterileceğini seçin.

google ads youtube reklem icerik envarter

Envanter türü: bu sekme standart envanter türünü seçin. Diğer envanter türlerini seçmek istiyorsanız altındaki açıklamaları dikkatlice okuyarak onları da seçebilirsiniz.

Hariç tutulan türler ve etiketler; Marka, ürün ve hizmetlerinize uygun olamayan youtube kanalları ve videolarında reklamlarınız gösterimini bu sekmeden seçerek engelleyebilirsiniz.

4.Reklam Gurubu Oluşturma

Reklam Gurubu Oluşturma

Uyarı! Reklam gurubu oluşturma ayarların gayet dikkatle yapılmalı. Çünkü reklamlarınız ana iskeletini bu bölüm oluşturuyor desek abartmış olmayız.

Örneğin; Bir kandın abiyesi reklamı oluşturduğunuz varsayalım. Demografi bölümündeki yaş aralıkları ve cinsiyet seçimini yaparken bu abiyelerin hangi yaş gurubuna hitap ettiğine göre seçim yapmalısınız. Aksi durumda ürün reklamlarınız hedefiniz olmayan kişilere gösterilecek ve bütçeniz dahilinde gerekli dönüşümleri alamayacaksınız.

Kitle segmentleri : Kitle oluşturma ayrıntılı bir konu, Bu bölümde Özel seğmentler oluşturabilir hedef kitlenizi siz belirleyebilirsiniz. Bunu yanı sıra Google Analytics, Google Tag Manager, ve Google Ads panelleriniz kabaca bir birine entegre ederek, yeniden pazarlama, Özel hedef kitle belirleme parametrelerini oluşturabilirsiniz.

Bu bölüm başlı başına bir konu olduğu için onu başka bir rehberimizde ayrıntılı olarak anlatacağız.

5.Youtube Reklam Videosu

Google Ads Youtube reklam kampanyası ayarlarımız tamamladık. Şimdi geldik hazırladığımız reklam videosunu seçemeye. Hazırladığınız videoyu reklam olarak seçmek için Youtube kanalınıza yüklemiş olduğunuz videonun linkine ihtiyacımız var. Bunu içeriğini giriş bölümünde belirtmiştik. Ayrıca Videoda Telif hakkı oluşturacak materyaller yer almamalı veya telif hakkı sahibinden izin almış olmanız gereklidir. Aksi takdirde Hukuki bir süreçle uğraşmak zorundan kalabilirsiniz!

Aşağıdaki resimde yer alan link kısmına, Youtube yüklediğimiz videonun linki yapıştırıyoruz. Bunu akabinde reklam ayarları bölümü açılıyor.

Youtube Reklam Videosu

6. Youtube Reklam Ayarları

Açılan bölümde Nihai URL kısmında reklamlara tıklandığında kullanıcıların gitmesini istediğiniz web site URL’mizi giriyoruz. Buraya reklam içeriğinize alakalı URL yi giriniz. Ana sayfa da olabilir, Reklamı konu olan alt sayfalarda olabilir.

Youtube Reklam Ayarları

Harekete geçirici mesaj : Bu bölüm reklamları izleyen kişilerin konu hakkında bilgi al, satın al, kayıt ol, randevu al gibi zorunlu olan buton kısmıdır. Örneğin ürün satıyorsanız Satın al veya İncele yazabilirsiniz.

Uzun başlık Zorunlu alandır. Buraya reklamınız ne ile alakalı olduğu en iyi yansıtan ve açıklama kısmında da yer alacak başlıklar seçin.

Son olarak da reklam adını girerek kampanyayı oluştur diyoruz. 6 basit adımda Youtube Reklam verme adımını tamamlamış olduk. Oluşturduğumuz kampanya incelemeye gidecek. İnceleme ve onay süreci 1 saat ile 2 gün arası değişmektedir.

Bu içeriğimiz de Youtube de 6 basit adımda reklam vermeyi anlattık. Sorularınız bize yorum kısmında iletebilirsiniz.

İlgili İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir