Web tasarım

Web Siteler için PWA Nedir?

Akıllı telefonların hayatımıza girmesinde bu yana 20 yıl geçti; Zamanla geliş mobil tabanlı uygulamalı popüler hale geldi. Uygulamalar günlük hayatımızda büyük bir rol oynuyor ve birçok işletme sahibi kendine şu soruyu devamlı soruyor : bir uygulamamız olmalı mı? Tabii ki, bunun tek cevabı; evet. Web sitenizin bir uygulama gibi çalışmasını sağlayan PWA teknolojisi bir uygulama oluşturmak, Google Play ve  App stor de sıfırdan bir uygulama eklemeye bakarak  bedavadan daha ucuz denilebilir. 

PWA Nedir?

Başlıklar

PWA aşamalı web uygulaması anlamına gelir. Bu, HTML, CSS ve JavaScript gibi hepimizin bildiği ve sevdiği web teknolojilerinden yapılmış, ancak gerçek bir yerel uygulamaya rakip olan bir his ve işlevselliğe sahip bir uygulamadır. Birkaç akıllı ekleme sayesinde, hemen hemen her web sitesini aşamalı bir web uygulamasına dönüştürebilirsiniz(PWA). Bu, geliştirilmesi oldukça zor olan yerel bir uygulama ile ilgili olarak oldukça hızlı bir şekilde bir PWA oluşturabileceğiniz anlamına gelir. Ayrıca, push bildirimleri, çevrimdışı destek ve çok daha fazlası gibi yerel uygulamaların tüm özelliklerini sunabilirsiniz.
Web kullanıcılarına Amp hızında deneyim sunan PWA sitenizin kullanıcılar %50 daha hızlı servis etmektedir.
Bir çok web sitesi aslında ilerici bir web uygulamasıdır. Örneğin Facebook’u ele alalım. Bu siteyi akıllı telefonunuzda herhangi bir tarayıcıdan ziyaret edebilirsiniz. Ama Google Play veya APP stor den uygulamayı yüklediğinizde web tarayıcısından farklı bir uygulama ile bu web sitesini gezebilir etkileşimde bulunabilirsiniz. Akıllı telefonlara yüklenen uygulamaların hız performansı ve tekrar kullanım için harekete geçirme özelliği herhangi bir web sitesini ziyaret etmeden %100 daha etkilidir.
PWA günümüzde oldukça popüler. Facebook,Twitter,İnstagram,Pinterest,Amazon gibi birçok büyük site akıllı telefonunuzun uygulama olarak yüklenen bilmektedir.

Yerel bir uygulama ile PWA arasındaki fark nedir?

App Store veya Google Play Store’dan uygulama yayınlayabilmeniz için her iki platforma içinde ayrı ayrı uygulamanız olması gerekli;  App stor için Swift, Android uygulamaları için Java kodlaması ile sıfırdan bir uygulama yazdırmalısınız. Her iki platforma içinde uygulamanızın hazırlanması oldukça pahalı dır.
PWA ise en başta da belirttiğimiz gibi bedava dan daha ucuz! PWA, aşamalı bir web uygulaması;  sitenizi ilk defa ziyaret eden bir kullanıcıya bildirim şeklinde bir açılır sayfa gösterir; Şimdi uygulamayı kur diye! Kullanıcını ana ekrana kurulan sitenizin PWA uygulaması web sitenizin uygulması gibi gözükür aynı Google play ve APP storde indirilen bi uygulama gibi. 

PWA’nın faydaları nelerdir?

Herkesin uygulamaların peşinde koşmasının ana nedeni, daha fazla etkileşim sunmalarıdır. Uygulamanızı yükleyen kullanıcılar en büyük hayranlarınızdır. Uygulamanızın kullanılması satışların artışı anlamına gelmektedir. Anlık bildirim gönderen PWA sistemi sayesinde kullanıcılarla yeniden etkileşim kurmak çok daha kolaydır. Uygulamalar, bir marka mükemmel bir deneyim sunabilir.
 PWA faydalarını inceleyelim;

  • Farklı uygulama mağazalarına girip (App Stor,Google Play) uygulamak yayınlamanıza gerek yok
  • Wordpress alt yapısı ile bir uygulama yükleyerek kolayca PWA’lar oluşturabilirsiniz
  • PWA hazırlamak oldukça ucuzudur
  • PWA’lar  birçok farklı ekran boyutuyla uyumludur
  • PWA’lar  hızlı ve hafiftir
  • Google ve Apple’a büyük miktarda para ödemenize gerek yoktur
  • Çevrimdışı çalışma özelliği var
  • PWA’lar arama motorları aracılığıyla bulunabilir (uygulama mağazalarından çok daha büyük bir kitleye sahiptir. Ayrıca, isterseniz PWA’larınızı uygulama mağazaları aracılığıyla dağıtabilirsiniz)
  • Kullanıcıları yeniden etkileşime geçirmek için push bildirimlerini kullanabilirsiniz
  • Web siteniz için PWA daha yüksek trafik sağlayabilir.

Bu yazımızda PWA ile sitenizi uygulama halien getirmenin faydalarından bahsettik. Wordpress PWA konusunda yardım almak için aşağıdaki linkten bize ulaşabilirsiniz.

PWA kurulum ve Optimizasyon konusunda yardım almak için 


Bize Ulaşın

İlgili İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir