Wordpress

WordPress Google Translate Eklentisi

WordPress Google translate eklentisi, çok farklı dillerin konuşulduğu bir dünyada yaşıyoruz. Dilbilimcilere göre, dünyada 6000 ila 7000 farklı dil var. Web siteniz Türkçe dilde olsa da, web site içeriğiniz diğer dillere çevirerek daha fazla kullanıcıya hitap edebilir ve daha fazla trafik elde edebilirsiniz. Genellikle ingilizce dilindeki içerikleri araştırırken translate ye ihtiyaç duyarız. Aynı şeklide siteniz Türkçe dilini bilmeye kullanıcılar ziyaret ettiğinde onlara seçenek sunmak için bir site dil çeviriciye ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu sebepten dolayı makalemizde WordPress Google Translate eklentisinin kurulumundan bahs edeceğiz.

WordPress’e Google Dil Çevirisi Ekleme

Yapmanız gereken ilk şey, Translate WordPress – Google Language Translator eklentisini yüklemek ve etkinleştirmektir. Eklentiyi etkinleştirdikten sonra, eklentiyi yapılandırmak için Ayarlar » Google Dil Tercümanı’na gidin.

WordPress Google Translate Eklentisi

Eklenti durumunun yanındaki onay kutusunun işaretli olduğundan emin olun. Bundan sonra, web sitenizin varsayılan dilini ve çeviri için uygun olmasını istediğiniz dilleri seçmeniz gerekir. İşiniz bittiğinde, eklenti ayarlarınızı kaydetmeniz yeterlidir.

Google Language Translator eklentisinin ayarlarını kaydettikten sonra Görünüm » Widget’lar bölümüne gidin . ‘Google Dil Tercümanı’ widget’ını blogunuzun kenar çubuğuna sürükleyip bırakın. Widget’ınızı kaydedin ve Google çevirmenini web sitenizde önizleyin.

Google Çeviri, kullanıcılarınızın yalnızca web sitenizin çevrilmiş bir sürümünü okumasına izin vermekle kalmaz, aynı zamanda web sitenizi çevirmelerine de olanak tanır. Okuyucularınız, Google çevirisinde iyileştirmeler önererek herhangi bir sayfanın makine çevirisinin iyileştirilmesine bile yardımcı olabilir. Aslında, iyi bir okuyucu kitleniz varsa, tüm web sitenizi gönüllüler tarafından tercüme ettirebilirsiniz.

En İyi 5 WordPress Web Site Çoklu Dil Eklentisi

Gerçek bir çeviri(Profesyonel Çeviri Uzmanları tarafından) ve her dil için farklı Ana sayfalar ve diğer alt sayfalar istiyorsanız bu en doğru seçim olacaktır. Çünkü her dil için oluşturulacak farklı sayfalar otomatik çevireler göre SEO açısında oldukça önem arz ediyor. Bizim tavsiyemiz bu doğrultuda olacaktır.

Örneği her dil için Ana sayfalar şu şeklide olmalıdır:

  • Almanca için www.siteniz.com/de
  • İngilizce için www.siteniz.com/en
  • Arapça için www.siteniz.com/ar
  • Rusça için www.siteniz.com/ru

Bu listede otomatik çevirilerin aksine dil özelliğini verimli şeklide kullanmanız için en iyi5 wordpress çoklu dil eklentisi sizin için hazırladık.

İşte en iyi 5 WordPress Web Site Çoklu Dil Eklentisi:

  1. WPML (WordPress Multilingual): WPML, WordPress için en popüler çoklu dil eklentilerinden biridir. Kullanımı kolaydır ve sayfalarınızı, yayınlarınızı, menülerinizi, widget’larınızı ve daha fazlasını farklı dillere çevirmenizi sağlar. WPML, birden fazla dilde içerik oluşturmanıza, SEO dostu URL’ler oluşturmanıza, çeviri hizmetleri entegrasyonu yapmanıza ve daha fazlasına olanak tanır.
  2. Polylang: Polylang, kullanımı kolay ve ücretsiz bir çoklu dil eklentisidir. Bu eklenti, web sitenizi birkaç farklı dilde sunmanıza olanak tanır. Polylang, farklı diller için sayfalar, yayınlar, widget’lar, menüler, tema ayarları ve daha fazlasını yönetmenizi sağlar.
  3. Weglot: Weglot, WordPress web sitenizi hızlı bir şekilde çevirmenize olanak tanıyan bir çoklu dil eklentisidir. Bu eklenti, web sitenizin ana dili olarak yüklenen içeriği otomatik olarak tespit eder ve çevirir. Ayrıca, Weglot, manuel olarak düzenleyebileceğiniz çeviri arayüzüne sahiptir.
  4. TranslatePress: TranslatePress, bir WYSIWYG (What You See Is What You Get) arayüzüne sahip bir çeviri eklentisidir. Bu, çeviri yaparken web sitenizin canlı önizlemesini görmenizi sağlar. TranslatePress, web sitenizdeki tüm metinleri, görüntüleri, başlıkları ve diğer öğeleri kolayca çevirmenizi sağlar.
  5. MultilingualPress: MultilingualPress, WordPress için bir çoklu dil eklentisidir. Bu eklenti, birden fazla dildeki web siteleri oluşturmanıza olanak tanır. Bu, farklı diller için farklı alan adları ve alt alan adları kullanarak web sitenizi çoğaltmanızı sağlar. MultilingualPress, WordPress Multisite’e entegre edilir ve SEO dostu URL’ler oluşturmanıza olanak tanır.

Bu makalenin, WordPress web sitenize Google çeviri eklemenize yardımcı olduğunu umuyoruz. Google Chrome tarayıcısı, sayfada farklı bir dil algıladığında varsayılan olarak bir çeviri seçeneği ekler, ancak diğer tarayıcılar bunu yapmaz. Sorularınız aşağıda yorum kısmında bize iletebilirsiniz. Wordpress seo eklentileri için sayfamızı ziyaret edin.

İlgili İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir