Wordpress E-Ticaret Mağaza Açma
Bugün Wordpress ile online e ticaret mağazanızı oluşturmak ister misiniz? Özellikle bir teknoloji uzmanı değilseniz, E – ticaret sistemi oluşturmak oldukça karmaşık gibi gözükebilir. Bu içeriğimizde Wordpress e- ticaret mağaza açma nasıl olur adım adım anlatacağız.
Yüzlerce kullanıcının online mağaza açmak için bizleri tercih etti. Bunun üzerine online e- ticaret web sitesi nasıl oluşturacağınız konusunda en kapsamlı kılavuzu oluşturmaya karar verdik.
Online mağaza kurmak günümüzde zorunlu hale geldi destek abartmış olmayız. Sosyal medya hesaplarından satış yapana bir çok kullanıcı online mağaza kurarak satışları artırıyor işlerini büyütüyor. Sizde işleriniz bir düzene koymak ve büyütmek için bu içeriğimizin tamamını inceleyerek mağazanızı oluşturabilirsiniz.
E-Ticaret Mağazası Açmak için Neye İhtiyacınız Var?
- Domain, Alan adı ürün satışı yapacağınız mağazanın urlesi: https://www.firmaisminiz.com,net, özel uzantıda olabilir.
- Wordpress hosting, Web barındırma hizmeti.
- SSL
- Wordpress alt yapısı
- E-ticaret sistemin uygun wordpress tema – site görsel öğeleri.
- Wordpress alt yapısına ait Woocommerce sistemi.
- Ödeme alacağınız Ağ geçidi – Payu- iyzico sistemlere kayıt.
- Kargo takip eklentisi
Bu 7 bileşeni bir araya getirdiğinizde online mağazanınız kurulumu tamamlamış olacağız.
Bundan sonraki adımlar:
- Ürün kategorilerini oluşturulması
- Ürün ekleme
- Gerekli sayfaların oluşturulması
- Ürünleri Google veya Sosyal medya reklamları ile tanıtılması.
Wordpress E-Ticaret Mağaza Kurulumu
Domain +Hosntig ve SSL yıllık olarak satın alınır. Yıllık ödeme ile yenilenir.
Wordpress PHP tabanlı gelişmiş bir yazılımdır. Dünyada yaklaşık 2 milyon E- ticaret sitesi Wordpress alt yapısı ile oluşturulmuştur.
E- Ticaret online mağaza için Ücretli Wordpress temalar mevcut. Gelişimi yönetim panelleri ile işleriniz kolaylaştırabilirsiniz.
Woocommerce, piyasadaki en iyi e-ticaret mağaza oluşturucudur. Wordpress’in esnekliğini ve istediğiniz herhangi bir ürünü satma özgürlüğü veren Wordpress’in üzerine inşa edilmiştir.
Web sitenizi ana şemasını oluşturduktan sonra, WooCommerce eklentisini kurmanız ve etkinleştirmeniz gerekir. Kurulum sonrası Türkçe dil desteği olan WooCommerce eklentisi, mağazanın oluşturmada sizi sıralı yönlendirecektir.
Gerekli sayfaların oluşturulması , Gizlilik sayfası, İade politikası, Mesafeli satış sözleşmesi, Ödeme ve çerezler sayfası.
Ödeme ağ geçidi sistemlerini kullanmak oldukça karlı bir yöntemdir. Bu sayede her bankada ayrı ayrı sanal post almak yerine bu sistemlere komisyon ödeyerek tüm kartlardan kolayca ödeme alabilirsiniz.
Örnek ağ geçitleri; Payu, iyzico
Ürünleri kargo takibi için , kargo takip eklentisine kurmanız gerekli. Bu sayede ürünleri kordinasyonu zahmetsiz hale gelecektir.
Woocommerce ayarlar sekmesinde, ödeme entegrasyonu, kargo entegrasyonu, veri oranları, gönderim bölge ve bedellerini isteğinize göre ayarlayabilirsiniz. Woocommerce ayarları detaylı anlatım için içeriğimiz ziyaret edin.
Woocommerce Ürün Ekleme
Woocommerce kurulumdan sonra ilk olarak ürün kategorilerini oluşturmamız gerekiyor. Tek ürün satacaksanız bir kategori ile devam edebilirsiniz.
Ürün ekleme kısmında dikkat etmeniz gerekenler,
Ürün başlığı – Ürün Açıklaması – Ürün öne çıkan görsel ve farklı resimleridir. Aramalarda organik trafik için SEO kurallarına uygun ürün oluşturmanı gereklidir. Bu Schema içinde oldukça önemli. Ürünü benzersiz SEO uyumlu bir tanıtım yazısı hazırlamanız organik trafik elde etmeniz sağlayacaktır.
Google merchant center hesabı oluşturarak ürünlerini buraya yükleyebilirsiniz. Buraya yüklediğini ürünler Google Alışveriş sekmesinde ücretsiz sergilenir. Buda size reklam bütçesi harcamadan müşteri sağlayacaktır.
Anlatımlar doğrultusunda e ticaret web siteniz kolayca oluşturabilirsiniz. Bunun dışından ben sadece ürün tedarik, iş organizasyonu kısmı ile meşgul olmak istiyorsanız AHG web tasarım ekibinden bu hizmet için yardım alabilirsiniz.
Uzman kadromuz ile Online mağazanızı kısa sürede oluşturuyoruz. Ayrıca dijital pazarlama alanından firmamızdan destek alabilirsiniz.